Szereted a tésztát?
Akkor remélem, hogy eszel is, legalább néha.
Még évtizedekkel ezelőtt volt az az alapja minden fogyókúrának, hogy
„ne egyél tésztát, kenyeret, krumplit, ha le akarsz fogyni!”
Na, ez nettó hülyeség. Komolyan mondom, a világon semmilyen tiltott kaja sincs. Ha le akarsz fogyni, bátran ehetsz tésztát, kenyeret, krumplit, de még fánkot is.
Csak tartsd a mértéket!
(Nyilván más a helyzet, ha valamilyen ételre, összetevőre érzékeny, vagy allergiás vagy.)
Ha tészta, akkor mindenképpen durum, és nem a klasszikus magyar finomlisztes-tojásos fajta. Jobbak az értékei, és egészen másképpen szívódik fel, sokkal később éhezel meg utána, mint a tojásos-finomlisztes verziótól.
Én imádom a tésztát, a lasagne pedig az egyik fő kedvencem mind közül. Elkészíteni sem éppen a legbonyolultabb a világon, csak egy kicsit időigényes, és az egyik leggyakoribb kifogás, amit az életmódváltás hárítására hallani szoktam, az pont az, hogy nincs időd. Sokszor nekem sincs, ezért kerestem olyan megoldást, ami kis minőségi megalkuvás mellett simán beilleszthető az étrendembe.
Ez a termék a Spar kínálatában érhető el (tudom, van hasonló az Aldiban, Lidl-ben is, de szerintem ez a legfinomabb). Durumtészta az alapja. Egy airfryerben 15 perc alatt tökéletesre sül, légkeveréses sütőben pedig 22-25 perc alatt, tehát simán belefér, hogy az ebédszünetben friss, gőzölgő lasagne kerüljön a tányérodra.
Előre mondom, nem olyan, mint a házi! Össze sem hasonlítható azzal, amit Olaszországban ettél, szóval ne azt várd tőle, kérlek! Ez egy korrekt étel, finom, laktat, egész jók az értékei, és bele tudod illeszteni az új életedbe hetente egy-két alkalommal. És a legjobb, hogy nincs kísértés, mert ez egy adag, nem kérdés, hogy szedsz-e újra belőle.
Csináltam amúgy róla egy videót is, kattints ide érte!
Jó étvágyat!
