Blog és sikersztorik

kifogyas-kisertesek-mod-meretezett

Kísértések

Olvasási idő: 3 perc

Engedd meg, hogy bemutassam neked a (frissen cukrászvizsgát tett) feleségem messze földön híres almás pitéjét. Belül lágy és krémes, rengeteg fahéjjal és almával, a tetején ropogós morzsával. Igazi fehér búza finomlisztből, hamisítatlan fehér kristálycukor hozzáadásával készült. Még sült, amikor hazaértem. Az illata betöltötte a folyosót, és ahogy beléptem a lakásba, azonnal tudtam, hogy itt ma nagy dolgok fognak történni…

Szerinted ez az almás pite kísértés?

Vajon mi az a kísértés? Szerintem mindenképpen valamilyen tiltott gyümölcs. Bűnös dolog, ami általában veszettül csábító, a megszerzése brutális örömmel és kielégüléssel jár. Olyasmi, ami képes romba dönteni az elhatározásokat, megrogyasztani a következetességet, semmivé tenni a kitartást. Komoly diéták érnek véget a hatására.

Az almás pite tulajdonképpen a kísértés szinonimája. (Ha nem szereted az édességet, akkor képzelj a pite helyére egy tál friss, langyos, leveles sajtos pogácsát. Ebben az esetben a pogácsa a szinonima.)

Nos, a pite kisült. Szerinted ettem belőle? Én, aki fogytam másfél embernyit, aki a kitartásról papolok neked, meg a céljaimat dörgölöm az orrod alá? Ráadásul este, ami a lehető legnagyobb vétek? Hát hogy gondolod, hogy kihagytam? Persze, hogy ettem. 2 szeletet, meg egy felet, amit a kisebbik fiam meghagyott. Gyakorlatilag mozdulni alig bírok. Eszméletlenül finom volt, köszönöm.

Hibáztam? Hajjaj, most jön az, hogy elmondom, hogy majd holnap kevesebbet eszek, meg úgyis lemozgom, meg hát hogy az ember gyarló, és néha hibázik. Minden mondatot be tudok vetni, amiket az elmúlt évek során számtalanszor meghallgattam magamtól, és dagadt sorstársaimtól.

Tudod, mi az igazság? Nem hibáztam. Hiszen két dolgot tudtam napok óta:

  1. November 11-én Márton nap van, a névnapom,
  2. A feleségem meg fogja sütni a kedvenc almás pitémet. Hiszen mindig megsüti.

És mivel igen tudatosan és tervszerűen élek, ez a pite szerepelt a mai étrendemben is. Napok óta készülök rá, és arra, hogy lelkiismeret-furdalás nélkül ehessek belőle annyit, amennyit akarok. Szimplán kigazdálkodtam. És ebben a pillanatban vált a kísértés ártalmatlanná, bűntelenné, gyakorlatilag elveszítette a hatalmát fölöttem. Hogy miért? Mert van egy célom, és az oda vezető utam jelentős részét már letudtam. Nem ismerek olyan körülményt, amiért ezt, és az elmúlt évek munkáját feladnám. Nem létezik olyan kaja, olyan hirtelen enyhülés, ami erősebb lenne ennél. Terv és tudatosság létezik.

Amikor a kifogYást megálmodtam, azzal a céllal tettem, hogy ezt a hozzáállást és tudatosságot meg tudjam tanítani neked is. Hogy közösen megtaláljuk azokat a kapaszkodókat, amik súlytalanná teszik a kísértéseket az életedben. Hogy a hibázások számát a minimálisra tudd csökkenteni, és hamarosan újra teljes életet élhess. Ehhez pedig pont semmi nem hiányzik ebben a pillanatban. Készen állsz. Keress meg!