Blog és sikersztorik

vilag-lustaja-s

Világ lustája

A mozgást – legyen szó bármilyen formájáról – mindig az utálatos dolgok között tartottam számon. Az iskolában a testnevelés órákat utáltam a legjobban. Gyűlöltem szenvedni, izzadni, kislabdát hajigálni, szekrényre ugrándozni. 

kifogyas-svedasztal

Ésszel a svédasztallal

A svédasztalt azért találták ki, hogy a túlfogyasztó társadalom mérhetetlen bőségigényét kielégítsék. Hogy magukhoz édesgessenek. Hogy azt tekintsd „jó helynek”, ahol órákig zabálhatsz.

kajat-nem-dobunk-ki

Kaját nem dobunk ki (?)

Elég mélyen rögzült Anyám intelme. Hű társa volt az „Etiópiában meg éheznek”, amit annak ellenére használtunk, hogy igazából gőzünk sem volt arról, hol is van az az Etiópia.

fogyokura-nyaron

Fogyókúra nyáron?

Gyakran hallom, hogy a nyár nem a legideálisabb időszak a fogyókúrára. Nyaralás, kerti partik, ballagás, esküvők, augusztus huszadika, fesztiválok, miegymás.

kifogyas-semmi-ertelme

Az egésznek semmi értelme sincs.

Előfordul, hogy így érzem magam. Főleg olyankor, amikor olyan helyzetben találom magam, amiből csak nehéz út vezet kifelé. Sőt, sokszor látszólag semmilyen.

kifogyas-parakaja

Parakaja

Az elmúlt egy hét eseményei alaposan felkavartak. Bár igyekeztem ebből a külvilágnak semmit sem mutatni, mert családom van, akiknek én jelentem a biztonságot. Most mégis bevállalom: félek.

kifogyas-tedd-konnyebbe

Tedd könnyebbé!

A diéták, életmódváltások – nevezzük bárhogy is őket – nagyon sokszor ugyanott véreznek el. Egy diéta első pár napját, heteit pusztán lelkesedésből is meg lehet csinálni. Csak aztán jön a rideg valóság.

kifogyas-fogyasom-harom

Fogyásom története III. – Egyszer fent, százszor lent

Fogyni amúgy tök egyszerű. Még a dietetikusomtól tanultam az alapszabályt: ha többet égetsz el, mint amennyit beviszel, fogyni fogsz. Logikus, ugye? 

kifogyas-megfeleles-meretezve

Fogyásom története II. – Megfelelés

Az első tíz kiló az első hónapban lement. Ment? Szaladt. Dietetikus által összerakott étrendet, gyógytornász által összerakott mozgástervet követtem. Annyit ettem, amitől sosem voltam teljesen tele, és esténként másfél órákat gyalogoltam. 

kifogyas-valami jot

A fogyásod a küldetésem

Én tényleg valami jót akarok csinálni.

Valami igazán jót, ami hasznos.