Blog és sikersztorik

kajat-nem-dobunk-ki

Kaját nem dobunk ki (?)

Elég mélyen rögzült Anyám intelme. Hű társa volt az „Etiópiában meg éheznek”, amit annak ellenére használtunk, hogy igazából gőzünk sem volt arról, hol is van az az Etiópia.

fogyokura-nyaron

Fogyókúra nyáron?

Gyakran hallom, hogy a nyár nem a legideálisabb időszak a fogyókúrára. Nyaralás, kerti partik, ballagás, esküvők, augusztus huszadika, fesztiválok, miegymás.

kifogyas-semmi-ertelme

Az egésznek semmi értelme sincs.

Előfordul, hogy így érzem magam. Főleg olyankor, amikor olyan helyzetben találom magam, amiből csak nehéz út vezet kifelé. Sőt, sokszor látszólag semmilyen.

kifogyas-parakaja

Parakaja

Az elmúlt egy hét eseményei alaposan felkavartak. Bár igyekeztem ebből a külvilágnak semmit sem mutatni, mert családom van, akiknek én jelentem a biztonságot. Most mégis bevállalom: félek.

kifogyas-tedd-konnyebbe

Tedd könnyebbé!

A diéták, életmódváltások – nevezzük bárhogy is őket – nagyon sokszor ugyanott véreznek el. Egy diéta első pár napját, heteit pusztán lelkesedésből is meg lehet csinálni. Csak aztán jön a rideg valóság.

kifogyas-fogyasom-harom

Fogyásom története III. – Egyszer fent, százszor lent

Fogyni amúgy tök egyszerű. Még a dietetikusomtól tanultam az alapszabályt: ha többet égetsz el, mint amennyit beviszel, fogyni fogsz. Logikus, ugye? 

kifogyas-megfeleles-meretezve

Fogyásom története II. – Megfelelés

Az első tíz kiló az első hónapban lement. Ment? Szaladt. Dietetikus által összerakott étrendet, gyógytornász által összerakott mozgástervet követtem. Annyit ettem, amitől sosem voltam teljesen tele, és esténként másfél órákat gyalogoltam. 

kifogyas-valami jot

A fogyásod a küldetésem

Én tényleg valami jót akarok csinálni.

Valami igazán jót, ami hasznos.

kifogyas-kulcsszereplo

Fogyásom története I. – kulcsszereplő

Az életünkben vannak kulcsszereplők. Az enyémben is. Egyiküket ma bemutatom nektek. Egy jó emberről van szó, olyanról, akinek talán az életemet köszönhetem. 

kifogyas-onbizalom-meret

Önbizalom

Mi az az önbizalom? Vajon milyen hatással van rá az elhízás? Hogyan lehet visszaszerezni? Lássunk hozzá!