Blog és sikersztorik

fogyas-motivacio

Motiváció

Úgy érzed, nincs motivációd belekezdeni a fogyásba? Tudod, hogy a testmozgás alapvető szükséglete a testednek, még sincs kedved, erőd belevágni? Talán majd holnap? Hogy bár eddig éreztél valamilyen lendületet, de elfogyott, és nem találod?

egyetlen-pillanat

Egy pillanat ereje

Vágy-cél-terv-elhatározás-döntés-végrehajtás-célbaérés. Nagy vonalakban így néz ki egy akármilyen sikersztori váza. Nagy vonalakban. 

kifogyas-hogy-segits

Hogy segíts neki?

Hogyan vedd rá az elhízott férjedet, feleségedet, barátodat, anyádat, apádat, gyerekedet arra, hogy ne hízzon tovább, sőt, fogyni kezdjen?

kifogyas-nezz-bele

Tükör

Rettenetesen gyűlöltem a tükörképemet, főleg oldalról. Az én fejemben is élt egy ideális kép, amelyhez a nap jelentős részében kitartóan ragaszkodtam (tehát valamilyennek képzeltem magam), és az a köcsög tükör ezt mindig ripityára törte egyetlen pillanat alatt a kéretlen igazságmondásával. 

vilag-lustaja-s

Világ lustája

A mozgást – legyen szó bármilyen formájáról – mindig az utálatos dolgok között tartottam számon. Az iskolában a testnevelés órákat utáltam a legjobban. Gyűlöltem szenvedni, izzadni, kislabdát hajigálni, szekrényre ugrándozni. 

kifogyas-svedasztal

Ésszel a svédasztallal

A svédasztalt azért találták ki, hogy a túlfogyasztó társadalom mérhetetlen bőségigényét kielégítsék. Hogy magukhoz édesgessenek. Hogy azt tekintsd „jó helynek”, ahol órákig zabálhatsz.

kajat-nem-dobunk-ki

Kaját nem dobunk ki (?)

Elég mélyen rögzült Anyám intelme. Hű társa volt az „Etiópiában meg éheznek”, amit annak ellenére használtunk, hogy igazából gőzünk sem volt arról, hol is van az az Etiópia.

fogyokura-nyaron

Fogyókúra nyáron?

Gyakran hallom, hogy a nyár nem a legideálisabb időszak a fogyókúrára. Nyaralás, kerti partik, ballagás, esküvők, augusztus huszadika, fesztiválok, miegymás.

kifogyas-semmi-ertelme

Az egésznek semmi értelme sincs.

Előfordul, hogy így érzem magam. Főleg olyankor, amikor olyan helyzetben találom magam, amiből csak nehéz út vezet kifelé. Sőt, sokszor látszólag semmilyen.

kifogyas-parakaja

Parakaja

Az elmúlt egy hét eseményei alaposan felkavartak. Bár igyekeztem ebből a külvilágnak semmit sem mutatni, mert családom van, akiknek én jelentem a biztonságot. Most mégis bevállalom: félek.

kifogyas-tedd-konnyebbe

Tedd könnyebbé!

A diéták, életmódváltások – nevezzük bárhogy is őket – nagyon sokszor ugyanott véreznek el. Egy diéta első pár napját, heteit pusztán lelkesedésből is meg lehet csinálni. Csak aztán jön a rideg valóság.